Agenda + Shop

2020

 

 

Lieve mensen,

Natuurlijk nemen wij als Beter ademen Community verantwoordelijkheid voor de veiligheid en volgen we de richtlijnen van de overheid om verspreiding van het Coronavirus te beperken. Daarom gaan de groepsactiviteiten tot 6 april a.s. niet door. Houd alsjeblieft voor daarna de nieuwe berichtgeving in de gaten. De 1:1 sessies en intakes gaan wel door, in de voor jou meest gepaste vorm in overeenstemming. Tevens geef ik de mogelijkheid om te beginnen een 10 daagse online training.

Graag sta ik met jou stil bij de vraag “wat nu?” 

Het deelnemen in de Methode Beter ademen® gaat over het vinden van meer rust, innerlijke vrijheid en zelfontwikkeling. Gek genoeg lijkt deze ontwrichtende periode waar we nu in verkeren daarbij te helpen.

Dat komt ten eerste omdat de maatregelen veel bestaande structuren doorbreken. Geen handen of knuffels geven, thuiswerken, thuisonderwijs, lege schappen in de winkel en overvolle ziekenhuizen. Op zoek naar nieuwe structuren laten we het oude los en mag je opnieuw naar dingen te kijken. Je beslist binnen nieuwe kaders hoe jij het aanpakt en wat voor jou het beste voelt.

Ten tweede nemen emoties op dit moment een grotere plek in. Bijvoorbeeld angst voor ziekte, dood, verlies van inkomen of voldoende levensmiddelen. Maar ook verdriet rondom de overledenen die we niet eens het afscheidsritueel mogen geven zoals we dat wensen. In plaats van dat emoties naar de achtergrond worden geschoven, krijgen deze nu juist veel aandacht.

Ten derde trekken we naar binnen, letterlijk en figuurlijk. We proberen zowel de regels te volgen als onze intuïtie te vertrouwen over wat goed voor onszelf en onze dierbaren is. Minder weg, minder uitgaand en sterk met elkaar en onze eigen gevoelens geconfronteerd.

Dit alles versterkt ons bewustwordingsproces. We leren en realiseren ons veel, laten oude dingen los en pakken nieuwe kansen op. We worden immers allemaal gedwongen dicht bij onszelf te blijven en eigen keuzes te maken. Creatief en flexibel. Ondanks alle leed, zal het vanuit deze waarneming ook een verrijkende periode zijn waarin we ons meer verbonden met onszelf en elkaar gaan voelen en de verbroedering groeit.

 

 

 

Toont alle 3 resultaten